Upassende innhold?
Luovttat – Rullesteinsfjæra i Tana kommune
Luovttat – Rullesteinsfjæra i Tana kommune
Luovttat – Rullesteinsfjæra i Tana kommune
Luovttat – Rullesteinsfjæra er en meget spesiell og flott plass utenfor Auskarnes. Det er store mengder glattpolerte rullesteiner i et spektakulært landskap, nordvendt med panoramautsikt utover Tanafjorden. Spesielt barn vil fascineres av dette området.
Startpunktet er ved Ávskár - Auskarnes. Man tar av fra fylkesvei 98 ca 1 km før man kommer til bygda Torhop - Gohppi når man kommer fra Tana bru. Man følger veien mot Ávskár - Auskarnes (Ávskárluodda) ca 1 km til det høyeste punktet på Auskarnes. Derfra starter man å gå.

Det er en godt merket og opparbeidet tursti som går ut til den flotte bukta Luovttat. Dette er også en #perletur i Tana kommune i regi av Finnmark friluftsråd.

Turstien er godt merket med blå maling på steiner over fjellet. Det er ca 2 km å gå i tørt terreng frem til målet. Det er bålplass og en turkasse fremme ved rullesteinsfjæra. Hvis man ønsker å lage bål så finnes det mye drivved noen hundre meter før man kommer til rullesteinfjæra. Området er det verdt å bruke litt tid i, så ta med niste og ha varme klær fordi dette er rett ved Tanafjorden.

Underveis er det spektakulær utsikt over Tanafjorden. Man må være obs på at det er en del tverrgående små raviner i løypetraseen som skal krysses. Noen plasser må man være forsiktig det er også et stup før man beveger seg ned mot sjøen som man må være obs på..

Undervei og ved turmålet ser man helt ut mot Tanafjordmunningen og i retning Barentshavet. Rullesteinene som det er store mengder av, er spesielt vakre og finslipt av sjøen og nordlig vær. Mange av steinene er i kvartsitt med fin struktur og flere farger. Ha gjerne litt sjøvann på steinene for tydelig å se de flotte strukturene. Geologien forøvrig i området er også spennende.

Det er forholdsvis tørt underveis, men det lønner seg å ha godt fottøy uansett.

NB! Vær tilbakeholden med å ta med stein hjem i fra rullesteinsfjæra. Steinene er mest vakker i sitt naturlige miljø.


Ha en flott tur!
Artikkel typeTur
SesongBarmark
Avstand i kilometer2
TurtypeFottur
Tidsbruk1
Kartutsnitt
kartutsnitt
Lag ny PDF Skriv ut
Bilder/multimedia
Turkasse ved Luovttat - Rullesteinfjæra
Retningsanviser til Luovttat - Rullesteinfjæra
Rullestein
Brukerinfo
Forfatter: Frank M. Ingilæ
Publisert: 22.09.2017
Opprettet: 18.08.2016
Linker:
Turmarsj til Luovttat - rullesteinfjæra
perletur.no
Dronefilm av Stian Samuelsen fra Luovttat
Terningkast
Antall stemmer: 2 Snittkarakter:

Gi artikkelen terningkast !!
Kommentarer
Kommenter artikkelen
Kommentar
Navn
Vis navn