Upassende innhold?
på veg mot Tindefjell
på veg mot Tindefjell
Tindefjedde
Fin tur i fjellterreng, den første del av turen er sterkt preget av pågående kraftutbygging.
Fantastisk utsikt fra Tindefjedde - 916 moh!
En del myr på de flate partiene nær Nåvatn og Dyrevatn.

OBS: Tidligere gikk den mest brukte stien til Tindefjedde over de gamle dammene ved Nåvatn. Disse dammene rives i april 2018. Ny trasé er fra ny dam ved Heddersvika. Noe anleggstrafikk og arbeid også i 2018. I anleggsperioden står skilt ved vegen med de til enhver tid gjeldende regler.
Ny trasé fra 2018: Start fra ny dam Heddersvika. Allerede fra dammen er det fin utsikt. Fra vestsiden av dammen bygges det traktorvei noen km. videre. Den planlegges å gå sør for Heddersfjedde, før den svinger nordover mot Småtjønndalen. Her kommer man inn på den gamle traséen mot Dyrevatn og Tindefjedde. Det er foreløpig uvisst om traktorveien blir det beste veivalget til fots.

Ved Dyrevatn er det fine strender og rasteplasser.
Fra Dyrevassmyran og opp mot Tindefjedd er det ei bratt li med mye vegetasjon (Bjørk). Her er det ikke noen tydelig sti, men gå langt nok mot høgre (østover mot Glypetjønnæ) for at det ikke skal bli for bratt. På ryggen opp mot toppen er det ikke merket sti, men fast og fin mark - og fint å gå overalt. Tindefjedde har ingen høgere topper som stenger utsikten mot øst, sør eller vest, så på en klarværsdag er dette et fantastisk utsiktspunkt!Artikkel typeTur
SesongBarmark
Avstand i kilometer22 t/r
TurtypeFottur
Tidsbruk8
Kartutsnitt
kartutsnitt
Lag ny PDF Skriv ut
Brukerinfo
Forfatter: Friluftsrådet for Lindesnesregionen FLiR
Publisert: 10.01.2018
Opprettet: 04.09.2017
Terningkast
Antall stemmer: 0 Artikkelen har ikke noen terningkast enda

Gi artikkelen terningkast !!
Kommentarer
Kommenter artikkelen
Kommentar
Navn
Vis navn