Upassende innhold?
Utsikt over Spangereid, fra Ravnefjell
Utsikt over Spangereid, fra Ravnefjell
Ravnefjell
Fra Ravnefellet ved Spangereid kan du få en fin utsikt. Det er en perfekt tur for deg som vil gå ganske kort men samtidig trene kondisjon. Stien er merket med blått bånd.
Start/parkering:
Start fra Grønnsfjordveien, mellom Grønnsfjord og Spangereid. Hvis du kommer med bil er det mulig å parkere ved siden av veien i skaret mellom Duefjell og Ravnefjell, rett før du kommer til krysset mot Øksnevik. (Pass på at du ikke er i veien for trafikk, adkomst til postkasser eller container). Vil du ha en lengre tur så parker ved Vikingland og gå veien over jordene, mot Grønsfjord til du kommer til skaret.

Gå over veien og forbi lagerplassen. Til høyre for deg vil det gå en sti opp mellom furutrærne. Stien begynner som en gammel traktorvei. Pass på at du svinger opp på den mindre stien til høyre etter drøyt hundre meter. Mellom buskene begynner deretter en sti rett opp. Den er bratt men ikke veldig vanskelig å gå gjennom løvskog og blåbærlyng.

Vel oppe på heia går du mot flaggstangen. Rett nedenfor den fortsetter en sti til en hytte som familien Skjæveland har satt opp og her er det mulig å kikke inn, kanskje for å skrive i gjesteboka.

Turen ned kan du ta via baksiden av fjellet, det er lettere men litt lenger. Følg stien på andre siden av hytta og ned. Ved Grønnsfjordveien tar du til høyre for å komme til startplassen igjen.
125 moh.
Artikkel typeTur
SesongAlle
Avstand i kilometer2,3
TurtypeFottur
Tidsbruk45 min
Kartutsnitt
kartutsnitt
Lag ny PDF Skriv ut
Bilder/multimedia
Vy mot Duefjell
Litt mat på tur er alltid bra!
Natt over Spangereid med måne og Ryvingen fyr.
Brukerinfo
Forfatter: Anette Rattfelt
Publisert: 19.03.2018
Opprettet: 19.03.2018
Terningkast
Antall stemmer: 0 Artikkelen har ikke noen terningkast enda

Gi artikkelen terningkast !!
Kommentarer
Kommenter artikkelen
Kommentar
Navn
Vis navn