Upassende innhold?
Anne Lise Varden
Anne Lise Varden
Fottur til Storvarden og Anne-Lise varden
Du kjører opp i Indre Kiberg til Olskardvannet.Der starter fotturen ved at du følger kraftlinja oppover ca en kilometer hvoretter du svinger til venstre mot Storvarden som du ser oppe på toppen.Deretter legger du kursen vestover mot Anne-Lise varden som er
2 km unna. Derifra følger du bekken fra vannet ved varden og ned til Olskardvann.Går du i August kan det lønne seg å ta med bærpose. Når du er med Anne Lise varden ser du nedover Langdalen med sine bekker og vann.
Når man er ved Storvarden og det er god sikt ser man nordover mot Oksevannshøgda og deretter Vardø som ligger i nordøst.deretter heksefjellet Domen og så Kibergnesset som er østligste punkt på fastlandsnorge og kor det var tyske festningsverk under siste krig.Under der ligger partisanbygda Kiberg.Ca 50 km på andre sida av Varangerfjorden har man Russland med Fiskerhalvøya og videre vestover Linehammari og Petsjenga hvor kong Harald mora og søstrene blev hentet av en amerikansk båt i 1940 Så har man Grense Jakobselv og Kirkenes ca 80km unna.
Artikkel typeTur
SesongSommer
Avstand i kilometer10 t/r
TurtypeFottur
Tidsbruk4 timer
Kartutsnitt
kartutsnitt
Lag ny PDF Skriv ut
Bilder/multimedia
Storvarden på Varangerhalvøya syttende mai 2018
Brukerinfo
Forfatter: Sigmund Næss
Publisert: 09.04.2018
Opprettet: 09.04.2018
Terningkast
Antall stemmer: 0 Artikkelen har ikke noen terningkast enda

Gi artikkelen terningkast !!
Kommentarer
Kommenter artikkelen her
Kommentar
Navn
Vis navn

Kommentarer