Upassende innhold?
Kibergness (Østkapp)
Kibergness (Østkapp)
Pomormarsjen
Pomormarsjen arrangeres av i.l Domen i Kiberg siste helga i Juli som en del av pomordagan i Vardø .Den går fra Kiberg grendehus og ned mot Strandveien hvoretter lengste versjon fortsetter videre etter den gamle hovedveien forbi Indre-Kiberg til E 75 som den følger videre tilbake forbi Kiberg til veien som tar til høyre og over fjellet ut til Kibergsnesset og tilbake gjennom bygda til utgangspunktet.Den korte versjonen tar til høyre ved kirkegården og følger samme rute langs E75
Den korteste versjonen av marsjen er 9 km lang den lengste er 14 km .Begge distanser g.p.s målt pr 28.04.2015.Hilsen Sigmund J Næss. Startkontigent for voksne er kr 60.00 og kr 30.00 for barn.Start påmelding er ved grendehuset mellom kl 10.00 og 12.00.
Marsjen arangeres til minne om pomoran et folkeslag som levde langs kysten av Kvitsjøen og som i århundrer hadde nære forbindelser til Kiberg og nord norge gjennom byttehandel med mel salt og fisk. På turen over fjellet passerer man en god del tyske festningsverker fra siste krig.
Blant annet skyts hadde man flere store kanoner som var hentet fra tyske slagskib.
Festning Kiberg behersket dermed innløpet til Varangerfjorden som er ca 50 km bred.
I klarvær har man fin utsikt til Fiskerhalvøya på russisk side. Grensen mellom Russland og Norge går 13.4 naut.mil eller 24.81 km fra Kibergsnesset.
Artikkel typeTur
SesongSommer
Avstand i kilometer14 t/r
TurtypeFottur
Tidsbruk2-3 timer
Kartutsnitt
kartutsnitt
Lag ny PDF Skriv ut
Bilder/multimedia
Kiberg
Brukerinfo
Forfatter: Sigmund Næss
Publisert: 10.03.2011
Opprettet: 29.01.2011
Terningkast
Antall stemmer: 15 Snittkarakter:

Gi artikkelen terningkast !!
Kommentarer
Kommenter artikkelen her
Kommentar
Navn
Vis navn

Kommentarer