Upassende innhold?
Torghatten
Torghatten
Torghatten opp - Norges mest kjente fjellformasjon
Torghatten, med sitt særpregede hull tvers igjennom er både nasjonalt og internasjonalt kjent. Turen opp til det kjente Torghatten hullet er kanskje en av Norges letteste og mest spektakulære turopplevelser. På under 20 minutter er du oppe i det enorme hullet - som er skåret rett igjennom fjellet.
Parkering/adkomst: Parkering ved Torghatten Kurs og Feriesenter - f.eks ved motellbygget. Godt skiltet fra Brønnøysund sentrum - 12 km ut til "Torget".
Vanskeligsgrad/kart: Enkel tur, men bratt oppstigning. Ingen kart nødvendig. 15-20 minutter opp.
Alternative turer: Det er tilrettelagt flere turer - både over selve fjellet, og rundt. Ta kontakt med http://www.visittorghatten.no/ for turforslag.

Dette hullet, som er 160 meter langt, 35 meter høyt, og 20 meter bredt, ble skapt under istiden. Is og vann gravde møysommelig i de løse bergartene, mens de hardere bergartene i fjellets topp stod imot.

Tilblivelsen av hullet kan en blant annet lese mer om i heftet "Torghatten - en kunnskapsbasert kultursti"

Videoer

I 2010 syklet Trygve Pløhn Kystriksveien. Her et klipp som viser både hullet og et intervju med Per Kåre Hatten - driver av Torghatten Kurs og Feriesenter - som er "Torghatten ekspert". Alle videoene fra turen her.An Englishman, Chris Sandford, visited Kystriksveien on his old motorbike. This TV program was shown on national TV in Norway at Christmas 2009.Historieinteressert ? Her en moderne versjon av sagnet om fjellene på Helgelandskysten, og en alternativ teori til tilblivelsen av Torghatten-hullet.

Artikkel typeTur
SesongBarmark
Avstand i kilometer0,6
TurtypeFottur
Tidsbruk20 minutter
Kartutsnitt
kartutsnitt
Lag ny PDF Skriv ut
Bilder/multimedia
160 meter langt hull
Brukerinfo
Forfatter: Kystriksveien Reiseliv AS .
Publisert: 06.07.2011
Opprettet: 06.07.2011
Linker:
Overnatting ved Torghatten
Hefte om tilblivelsen av Torghatten
Kilde: Kystriksveien
Terningkast
Antall stemmer: 7 Snittkarakter:

Gi artikkelen terningkast !!
Kommentarer
Kommenter artikkelen her
Kommentar
Navn
Vis navn

Kommentarer