Upassende innhold?
Tid for tomgang!
Tid for tomgang!
Forra
Forra - en perle av en elv!
Forra har utspring fra innsjøen Feren i Meråker og renner vestover i Stjørdal kommune. Øvre Forra Naturreservat er landets nest største naturreservat med sine 106 km2 og ble opprettet i 1990. Grunnen består av Vigden og Elgvadsfoss statsallmenninger hvor Statskog er grunneier og fjellstyret er forvalter.

Elva starter med noen mindre, men ufarlige stryk fra utløpet ved Feren. Den flyter dermed stille en hel mil og er med andre ord en strekning ypperlig for kanopadling. Lengre ned er det mulig å ta seg ned i kajakk med unntak av noen fosser hvor man må bære. Det er også mulig å ta seg over til Heståa og padle mot Levanger. For mer generell informasjon om mulighetene, følg linkene nedenfor.

Denne turen startet med båtskyss fra Spakvika. Elva skulle padles t/r på 2 dager. Første dag startet med et nærmest blikkstille Feren og lettskyet vær. Vi hadde ikke padlet langt før fiskebasillen meldte seg. Ved Rivadet så det spesielt bra ut, men det ble bare 2 småfisk. Vi padlet deretter til utløpet av Glunka hvor det ble mat og litt benstrekk. Vi forsøkte oss opp Glunka, men den var for grunn til at vi kom opp. Etter å ha padlet rolig nedover et stykke til kom vi til et fint område ovenfor Reinåvollen. Elva var svært lett å padle med en liten nedstrøm. Vi tok derfor en avstikker opp Svartbekken. En smal, men dyp bekk vi kunne padle ca. 1,2 km.

Målet første dagen var fjellstyrets hytte ved Sillermoen. En liten spartansk kåk, men som inneholder alt man trenger. En seng, propan, ved og en utedass. Her er det beliggenheten som gjelder fremfor porselen og lysekroner.

Etter en god natts søvn bar det oppover elva igjen. Man merket raskt at man måtte jobbe litt hardere enn på nedoverturen, men det gikk fint helt til vi kom opp til øyene sør for Leirfallsvolden. Her ble det vassing og trekking av kano. Det er nok noe avhengig av vannføringen, men elva er ikke mulig å padle hele veien tilbake. Det er derfor nødvendig å ta med tau for å dra kanoen.

Nå var det tid for å prøve fiskelykken igjen. Vi hadde tatt 7-8 småfisk tidligere, men nå beit det på en fin en på drøye halvkiloen. Artig!

Med fiskelykke kom også styggværet. Det ble en del regn på slutten av etappen opp til leirplassen ved Feren (Storbekken). Siste kvelden skulle tilbringes i telt og ved leirbålet. Været ble dessverre ganske dårlig utover kvelden og morgenen etter var det klart at vi ikke kunne padle over Feren. Da var det greit å ha avtalt mulighet for båtskyss tilbake også, ellers hadde vi trolig blitt værfast helt til neste dag.
Artikkel typeTur
SesongSommer
Avstand i kilometer20 t/r
TurtypePadletur
Tidsbruk3 dager
Kartutsnitt
kartutsnitt
Lag ny PDF Skriv ut
Bilder/multimedia
Rivadet
Fiskeplass
Leirplass ved Glunka
Brukerinfo
Forfatter: Jan-Christer Torvik
Publisert: 09.10.2011
Opprettet: 27.09.2011
Linker:
Naturperler i N-Trøndelag
Forraporten
Fjellstyret
Statskog
Terningkast
Antall stemmer: 24 Snittkarakter:

Gi artikkelen terningkast !!
Kommentarer
Kommenter artikkelen her
Kommentar
Navn
Vis navn

Kommentarer