Upassende innhold?
Østre Vealøs
Østre Vealøs
Østre Vealøs 446 moh
Østre Vealøs (446 m.o.h.) er en tur gjennom flott skogsterreng med jevn stigning. Turen kan utvides nedenom Gramsebu, eller oppom Vestre Vealøs for de som ønsker en litt lengre tur. Det er en godt blåmerket løype med trimpost, hvor man kan skrive inn turen sin. Dette er en gjenganger blant titoppern.no sine topper i Grenland. Refererer til titoppern under.
Utgangspunkt:
Skifjellhytta, søndre Skifjell.
Adkomst: Det er skiltet fram til Skifjell (7km) fra krysset ved Buer Planteskole på Ballestadhøgda. Vel framme, etter ca 6,5 km (rett etter at du har kommet inn på grusveien ved Skifjell) må du ta til høyre innover en liten humpete vei de siste 500 hundre meterne inn til Skifjellhytta, kjør forsiktig! Veien inn her fra krysset er skiltet: "Skifjell parkering".
Parkering: Kjempegode forhold. Stor tilrettelagt parkering.

Stien er godt skiltet og merket hele veien opp, så det skulle ikke være noe problemer med orienteringa til toppen. Men som til alle andre steder du går for første gang, er det greit å være litt observant. (Så slipper du å overse skilter og komme på avveie) Store deler av løypa går gjennom fin, åpen furuskog, på en god etablert sti.

Nærmere toppen møter man et par flotte partier med strålende utsikt, og det er bare å nyte den frie natur. Oppe på selve toppområdet må du ta av til høyre fra hovedstien for å komme opp på selveste toppunktet som ligger ca 60m fra stien. Her oppe finner du trimkassen. skilt fra hovedstien.


Jevn og rolig stigning i et lett og fint terreng. For det meste god sti.
*Lengde: 3,4 km.
*Tid: ca. 1 1/2 t.
*Høydeforskjell: 300m.


Mulighet for avstikker til V.Vealøs:
Fra Skifjellhytta finns utalige muligheter for løypevalg gjennom et meget velutviklet stinett som omfatter mange kjente turområder i Østmarka. Har man dagen til rådighet og ønsker en virkelig lang tur, har du plenty av muligheter. Er du på jakt etter utfordringer, kan du godt kombinere turen til Østre Vealøs med andre toppturer i området. F.eks kan en avstikker opp til Vestre Vealøs være aktuelt, da denne også innehar en trimpost med registrering for Ti-Topper’n. Det er ca. 3 km mellom østre og vestre topp.

Gramsebu:
Det ligger utallige arbeidstimer bak dette flotte byggverket som har blitt til glede for mange turgåere. Ta hensyn til hyttereglementet som er oppsatt i bua, og forlat hytta alltid i god stand. På denne måten kan vi alle nyte godt av dette flotte stedet. Overnatting er ikke tilltatt.

(Området rundt ved Gramsebu (Borgestadroverenes hytte) er et fantastiskt flott område. Her er det mye fint terreng å boltre seg i.

Kombinasjonstur over Vealøs-toppene
Et alternativ utgangspunkt for en tur over begge Vealøs-toppene, er fra Lensmannsseter ovenfor Sneltvedt. Informasjonstavla på parkeringsplassengir et fint overblikk over mulige løypevalg. Det kan være naturlig å legge opp løypa med først å gå oppom østre topp, men dette er hvordan man selv føler. I hvert fall gir dette en lang og god tur, i et spennende og variert terreng. Godt fottøy er å anbefale da det er noe vått og myrete enkelte steder langs løypa. (Les mer om Vealøs-runden under Vestre Vealøs)

Informasjonstavle:
Til orientering står det også på parkeringa ved Skifjellhytta en stor informasjonstavle med kart over løypenettet i området.

Rett nedenfor toppen må du ta av til høyre og søke opp mot toppunktet som ligger omkring 60 m fra hovedstien. Stien opp til trimposten herfra er merket med et lite skilt med inskripsjonen ”toppen”. Kassa med reg.boka henger på et furutre rett ved den oppmurte varden ved toppunktet.

Kilde: Artikkelen er hentet fra www.titoppern.no.
Artikkel typeTur
SesongBåde barmark og snøføre
Avstand i kilometer6,8 t/r
TurtypeFottur
Tidsbruk3
Kartutsnitt
kartutsnitt
Lag ny PDF Skriv ut
Bilder/multimedia
Østre Vealøs
Østre Vealøs
Østre Vealøs
Brukerinfo
Forfatter: Alf Brynjar Hansen
Publisert: 29.04.2013
Opprettet: 28.04.2013
Linker:
Østre Vealøs
Terningkast
Antall stemmer: 1 Snittkarakter:

Gi artikkelen terningkast !!
Kommentarer
Kommenter artikkelen her
Kommentar
Navn
Vis navn

Kommentarer