Upassende innhold?
Langs bredden av Nåvatn
Langs bredden av Nåvatn
Dammen rundt (Eikerapen - Skjerka)
Rundtur fra Eikerapen til dammen ved Heddersvika, så på grusvei tilbake til Skjerka og Eikerapen. Stien går mye langs vann, fin utsikt til heiene rundt. Den nye dammen og anleggsarbeidene preger landskapet. Dette er en lang tur som tar noen timer, mener forholdsvis lettgått siden store deler av turen går på grusvei og god sti,.
Høyde over havet varierer fra 270 moh ved Skjerka til ca 600 moh ved dammene på Nåvatn og på Steinsheia.
OBS: ANLEGGSARBEIDER I OMRÅDET 2015- 2018. BEGRENSET ADKOMST I ANLEGGSOMRÅDET/VEIEN TIL SKJERKA - FØLG MED PÅ VARSELSKILT.

DE GAMLE DAMMENE VED NÅVATN ER REVET, IKKE LENGER MULIG Å GÅ HER! (mars 2018) -

Start / parkering: Eikerapen, ved alpinsenteret. Følg "traktorvei" / sti fra alpinanlegget mot nord/vest. (-opp mot fossen.) Den første kilometeren er det ganske bratt stigning, men snart flater stien ut langs Kråkelitjønna. Stien går så videre inn langs østsiden av Storevatn, i nordenden av dette er det en ny stigning opp til dam ved Hagedalsvatn. Her støter du på grusveien som leder tilbake mot Skjerka og utgangspunktet. Langs veien er det fin utsikt mot heiene i Åseral og dalføret videre sørover mot Kylland og Sveindal.

Skjerka kraftverk:
- Kraftverket ble åpnet i 1932 etter et omfattende arbeid med senking av flere vann, utbygging av demninger, 2400m tunnel, 1300 m rørgate, samt selve kraftstasjonen med aggregatene, og overføringslinje til Kulia ved Kristiansand.


Artikkel typeTur
SesongBarmark
Avstand i kilometer14
TurtypeFottur
Tidsbruk4-5
Kartutsnitt
kartutsnitt
Lag ny PDF Skriv ut
Bilder/multimedia
De gamle dammene ved Nåvatn - revet i 2018
Nåvatn 2013
Brukerinfo
Forfatter: Friluftsrådet for Lindesnesregionen FLiR
Publisert: 17.04.2018
Opprettet: 03.10.2013
Terningkast
Antall stemmer: 0 Artikkelen har ikke noen terningkast enda

Gi artikkelen terningkast !!
Kommentarer
Kommenter artikkelen
Kommentar
Navn
Vis navn