Upassende innhold?
Gapahuken ved ved 1. Gjeddevann - Hávgajávrrit
Gapahuken ved ved 1. Gjeddevann - Hávgajávrrit
Skitur til Gjeddevannene i Tana kommune
Det er flotte skiløyper til Gjeddevannene - Hávgajávrrit i Tana kommune. Et viktig utfartsområde på ski og til fots for befolkningen i Nedre Tana. Tana IF og lokale ildsjeler kjøres flere mil med skiløyper i området.
Det er satt opp 2 turkasser langs skiløypa. Den første er i nærheten av gapahuken ved 1. Gjeddevann - Hávgajávrrit. Gapahuken har Tana IF har satt opp i samarbeide med Fefo. Den andre turkassa er ved enden av løypa ved 3. Gjeddevann. Det blir en avstikker fra 1. Gjeddevann og Gapahuken i retning mot nord på ca 3,8 km tur retur.

Turbeskrivelsen her har som startpunkt parkeringsplassen ved Leirbakken som er mellom Rustefjelbma og Smalfjord. Man kan også starte fra Tanahus. For å komme til parkeringsplassen ved leirbakken så kjører man 1,9 kilometer mot Smalfjord fra Rustefjelbmakrysset. Det er en stor parkeringsplass på venstre siden av FV98. Skiløypa starter på høyresiden av FV98. Man kan også starte fra Tanahus og gå gjennom lysløypa og oppover dalen Rássejoleahki.

Avstander i skiløypa:
Fra Leirbakken til Gapahuken: 4,7 km
Fra Tanahus til Gapahuken: 3,3 km
Fra Bonakas (gamle skolen) til Gapahuken: 3,5 km
Fra Gapahuken til Turkasse ved 3. Gjeddevann: 1,9 km

I beskrivelsen her er turen tatt som en rundtur fra Leirbakken opp dalen ved Hávgajohka - 1. Gjeddevann (Hávgajávrrit) - 3. Gjeddevann ned dalen Rássejoleahki til Tanahus og til Leirbakken. Denne rundturen (med avstikker til 3. Gjeddevann) er ca 19 km å gå på ski, hvor det legges skiløype hele traseen. Det er mange avstikkerløyper inn til løypa fra boliger i området.

Ha en "godtur!"
Artikkel typeTur
SesongSnøføre
Avstand i kilometer19 t/r
TurtypeSkitur
Tidsbruk2,5 timer hele rundturen
Kartutsnitt
kartutsnitt
Lag ny PDF Skriv ut
Bilder/multimedia
Flott skiterreng
Turkasse ved 3. Gjeddevannn
Flott skiterreng
Brukerinfo
Forfatter: Frank M. Ingilæ
Publisert: 01.04.2014
Opprettet: 01.04.2014
Terningkast
Antall stemmer: 6 Snittkarakter:

Gi artikkelen terningkast !!
Kommentarer
Kommenter artikkelen her
Kommentar
Navn
Vis navn

Kommentarer