Upassende innhold?
Topp trimtur i Sirma
Løypa er merket som en god rundtur på ca 9,5 km som inkluderer topptur til Mársacohkka, 341 moh. På barmark anbefales turen som en fin dagstur for alle aldersgrupper hvor dere også kan ta en lang rast ved turens flotte grillhytte ved Suttesádjatjávrrit . Vinterstid er en kortere variant, ca 6 km, kjørt skispor i.
Start fra parkeringsplassen øverst i Doaresluohkká i Sirma. Med utgangspunkt i at du kan se Mársacohkka fra alle kanter så starter du fra parkeringslassen og går etter veien i retning mot toppen. I veikrysset følger du stien som går forbi den gamle saga og følger så den godt oppmerka stien mot toppen. Se bare etter gule eller hvite merkebånd og sikt mot toppen. Når du har nådd toppen av Mársacohkka og har skrevet deg inn i trimkasseboka så kan du følge merkene som går bakover, sørvest hvor løypa fører deg til bygdas grillhytte ved Suttesádjatjávrrit.
Fra Suttesádjatjávrrit følger du den godt opparbeidet stien tilbake til utgangspunktet for turen. Hele runden er på ca 9,5 km. Og du kan beregne alt fra 2,5 timer-8 timer, helt etter om du er på trimtur eller kosetur.
Rundløypa på 9,5 km er best egnet på barmark. Vinterstid er deler av denne løypa (ca 6 km), som ikke inkluderer toppturen, opparbeidet skispor i.
Start og mål er samme sted

Mrk: det anbefales ikke å bade i vannet ved hytta grunnet kalde strømmer fra bunnen (fare for krampe). Ta dere heller en padletur med kanoen som ligger ved vannet. Redningsvester finnes i uthuset ved grillhytta.
Artikkel typeTur
SesongBåde barmark og snøføre
Avstand i kilometer9,5
TurtypeFottur
Tidsbruk2,5-5 timer
Kartutsnitt
kartutsnitt
Lag ny PDF Skriv ut
Brukerinfo
Forfatter: Monica Balto
Publisert: 29.11.2014
Opprettet: 29.11.2014
Linker:
Sirma IL
Se turkart
Terningkast
Antall stemmer: 1 Snittkarakter:

Gi artikkelen terningkast !!
Kommentarer
Kommenter artikkelen her
Kommentar
Navn
Vis navn

Kommentarer