Upassende innhold?
Aktiviteter ved gapahuken
Aktiviteter ved gapahuken
Utedo støttet av FeFo
Utedo støttet av FeFo
Gapahuk og utedo - Seidafjellet hytteforening
Seidafjellet hytteforening har bygget en gapahuk og satt opp utedo ved hytteområdets samlingsplass ved et lite tjern. Herifra kjører de skiløyper (se kart). De arrangerer også aktivitetsdager ved plassen.
Seidafjellet hytteforening bygde for noen år siden en gapahuk for egne midler i hyttefeltet. Ved denne gapahuken har de flere organiserte arrangement, St.hans feiring, høstsamling med grilling, leker for voksne og små. De har også et arrangement i påsken, med skirenn, hopprenn, skilek og grilling. Om vinteren har de akebakke ved gapahuken. Bakken er flittig i bruk. Området blir en del brukt til feks. grilling når det er fint vær. Foreningen kjører opp skiløyper i området. Denne er tilknyttet Tana Varangerløypa. Mange starter på ski fra området i nærheten av gapahuken.

Skiløypa kjøres opp på dugnad av hytteforeningens medlemmer. Dette har i de senere år, blitt en populær løype, både for foreningens medlemmer, samt for lokalbefolkningen i område. Mange starter skituren sin til Røde Kors hytta fra hyttefeltet. Dette blir da en flott rundløype. De siste år, har også Bergebyløpet gått forbi dette området. Før snøen legger seg, er det også hytte-, lokalbefolkning som benytter det lille vanntjernet som er ifm gapahuken til å gå på skøyter.

I 2015 satte hytteforeningen opp en utedo med støtte fra FeFos grønne midler. Tidligere har FeFo også støttet foreningen med innkjøp av sporsetter. FeFo er stolt av å støtte ildsjelene i hytteforeningen.

Grønne midler er en støtteordning som ble innført i 2007 der formålet er å stimulere til økt friluftsliv og bruk av naturen i Finnmark. Er du medlem i et lag eller i en forening og ønsker å legge til rette for friluftsaktiviteter kan du søke om støtte fra FeFos grønne midler. Les mer på FeFos hjemmeside www.fefo.no.

Artikkel typeTur
SesongAlle
TurtypeAnnen tur
Kartutsnitt
kartutsnitt
Lag ny PDF Skriv ut
Bilder/multimedia
Aktiviteter ved gapahuken vinterstid
Kart som viser skiløypa som hytteforeningen kjører
Brukerinfo
Forfatter: FeFo .
Publisert: 12.01.2016
Opprettet: 12.01.2016
Linker:
Finnmarkseiendommen
Terningkast
Antall stemmer: 1 Snittkarakter:

Gi artikkelen terningkast !!
Kommentarer
Kommenter artikkelen
Kommentar
Navn
Vis navn